Četvrtak 24.12.2015.
19:57
Vestionline, mozzartsport.com

Gaitan ubedio čelnike Benfike da kupe Ibanjeza

crvenazvezdafk.com
Primećen: Luis Ibanjez

Još se nije slegla prašina od kako je sam fudbaler u novembru odbio fantastičnu ponudu austrijskog Salcburga tešku čak 1.400.000 evra, a na adresu Crvene zvezde mogla bi uskoro da stigne nova ponuda i to direktno iz Lisabona od slavne Benfike, javlja "O Žogo". 

Slavni portugalski "orlovi" traže levog beka, a posle talentovanog defanzivca Barselone Alehandra Grimalda (20) koji je nedavno stigao na "La Luš", sada je želja predsednika Luisa Felipea Vijeire i sportskog direktora Ruija Košte je iskusni levi bek crveno-belih koji treba da zameni Brazilca Eliseua, koji napušta klub jer mu ističe ugovor.

Spona u eventualnom transferu Luča Ibanjeza u Benfiku je zamenik kapitena ovog tima i njegov zemljak Niko Gaitan, koji je nekloliko puta prethodnih sezona pokušavao da nagovori šefa sportskog sektora "orlova" Ruija Koštu da dovede nekadašnjeg levog beka zagrebačkog Dinama.

Lučo i Niko su zajedno odrasli u Buenos Airesu, nastupali su i u mlađim kategorijama Boke Juniors, a njihovo prijateljstvo odražlo se i nakon što su se obreli u Evropi. Ibanjezje, kako saznajemo, još 2014. imao na stolu ponudu Benfike, ali posao tada nije realizovan.

Sada je, čini se, ponuda iz Portugalije vrlo ozbiljna, što je potvrdio i Darko Alegić, tast, a ujedno i menadžer Luča Ibanjeza.

- Zvanično mogu da kažem da sam upoznat sa interesovanjem Benfike. Počastovavni smo, ali sada sve zavisi od zvanične ponude koju portugalski klub treba da uputi na adresu Crvene zvezde. Hoće li se to desiti, videćemo uskoro - poručio je Alegić za "Mocart Sport".

Dakle, pred Ibanjezom su novi dani neizvesnosti, kao i u novembru kada ga je zvao Salcburg, a videćemo hoće li Benfika i zvanično krenuti u konkretnu realizaciju ovog transfera.

2024 © - Vesti online