Četvrtak 24.12.2015.
18:25
sputniknews.com

Indijski premijer nahvalio Putina "za sve pare"

Reuters
Prijateljstvo i neizmerno poštovanje: Putin i Modi

- U vreme krize ili kada smo prosto imali potrebu za prijateljima, Rusija je uvek bila tu. Nikada nismo morali da čekamo i da nagađamo kakva će biti reakcija Rusije u vezi s nekim pitanjem, uvek smo znali da će nas ona podržati. Među nama je uvek vladalo, vlada i vladaće potpuno poverenje - naglasio je Modi i dodao da je zahvaljujući tome strateško partnerstvo dveju zemalja dostiglo novi nivo i nastavlja da se razvija. 

- Tačno je da odlično poznajem predsednika Putina. Ceo svet ga poznaje kao snažnog, odlučnog lidera, a najvažnije je to što on ume da bude prijatelj i vlada retkim talentom samopožrtvovanja radi prijatelja. Nema mnogo onih koji su za to sposobni - naveo je indijski premijer i dodao da upravo zahvaljujući ovoj snazi Vladimir Putin može da uspostavi odnose zasnovane na poverenju s bilo kojim liderom ili zemljom na svetu.

Modi je naglasio da on i predsednik Rusije veruju jedan drugom. 

- Još jedna osobina je otvorenost. To nije čovek koji jedno misli, a drugo govori. Ono što misli to i govori, ne brine o tome da li će se to nekome dopasti ili neće - rekao je Modi. 

Prema njegovim rečima, kada se u svetu dešava kriza, Rusija istupa sa sopstvenim stavom - zahvaljujući liderstvu predsednika Putina.

- I naravno, on mnogo godina mudro predvodi državu, izašao je na kraj s ekonomskom krizom, vratio je Rusiji moć posle raspada Sovjetskog Saveza - naglasio je Modi. 

Premijer Indije je naveo da je njegova zemlja Rusiju uvek doživljavala kao bliskog prijatelja, a Vladimir Putin je tom prijateljstvu udahnuo novu energiju i dinamiku. 

2024 © - Vesti online