Petak 25.12.2015.
05:30
24sata.rs

Fejsbuk za vas pamti samo srećne momente

pixabay.com
Fejsbuk se potrudio se u vašem godišnjem pregledu nađu samo pozitivne stvari

Međutim, neki su primetili i da najveća društvena mreža dosta selektivno bira ponuđene fotografije u tom godišnjem servisu. Čini se da Fejsbuk koristi veštačku inteligenciju kako bi korisnicima ponudio samo pozitivne trenutke iz prethodne godine. Zapravo, još više se algoritmi "koncentrišu" da izostave negativne trenutke i teške događaje poput smrti u porodici ili događaje povezane s bivšim supružnicima ili osobama koje su u međuvremenu blokirane s profila korisnika. 

Takođe, imate i mogućnost sami da zamenite neku od 10 ponuđenih fotografija u pregledu. 

Fejsbuk je zapravo naučio lekciju od prošle godine, kada se našao na udaru kritika jer je jedan otac u svom pregledu dobio i fotografiju kćerke koja mu je preminula te godine, dok su ostale fotografije bile - slavljeničke. 

Ove godine hteli su da izbegnu takve događaje po svaku cenu.

- Uvažili smo reakcije korisnika da nam treba bolji izbor fotografija i da to budu fotografije u kojima korisnici najviše uživaju. Takođe, da olakšamo korisnicima da sami edituju fotografije u godišnjem pregledu. Uključili smo niz jedinstvenih filtera u pregled kako bismo smanjili mogućnost da se unutra nađe neka fotografija koju ne želite - poručili su iz Fejsbuka. 

Ti filteri koriste se i u Fejsbukovom foto servisu na Na današnji dan (On this day). U njima nećete videti tagovane osobe koje nisu više aktivne u vašem životu poput bivših ljubavi ili osoba koje nisu više na vašoj listi prijatelja.

2024 © - Vesti online