Petak 25.12.2015.
01:30
informer.rs

Samo za dame: Mala škola šminkanja

pixabay.com
Ne morate biti mnogo našminkane da bi bile lepe: Važno je da to radite na pravi način

Čišćenje

Ne možete imati savršeno našminkano lice ako ga prethodno niste temeljno očistili. Nečistoća nakupljena preko dana onemogućava disanje kože i postojanost šminke. Jednom nedeljno uradite i piling kako biste očistili kožu.

Podloga

Uspešno nanošenje šminke počinje dobrom pripremom kože, što znači njenim vlaženjem. Stoga obavezno nanesite kremu za negu licu. S takvom podlogom puder na licu izgleda ujednačeno i blistavo.

Puder

Bilo da volite malu, srednju ili punu pokrivenost, tečni puder je temelj i odličan je ukoliko želite da vam lice izgleda glatko i ujednačeno. Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim ga razmažite kao kremu. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled. Tehnika je ista i ako ste se odlučili za kremasti ili kompaktni puder. Ako pak želite da prikrijete nedostatke, pre pudera nanesite korektor. Na kraju učvrstite šminku puderom u prahu, a iskoristite ga i za matiranje čela i nosa. Važno je da imate adekvatnu četku, a mekana i široka je najbolja za ovaj korak.

Oči

Nanesite prvo tanak sloj podloge za zonu oko očiju, kako biste zaštitili osetljivu kožu ispod očiju, ali i da se šminka ne bi razmazivala. Nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka i vizuelno ćete otvoriti pogled. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju. Nekoliko slojeva maskare izdužiće i dati volumen trepavicama, a oči učiniti naglašenim i većim.

Rumenilo

Nanošenje rumenila učiniće da vam lice izgleda sveže i sjajno. Kada birate nijansu, neka to bude tek neznatno tamnija boja od prirodne. Rumenilo nanesite na jagodice i ne preterujte.

Ruž

Ruž će na kraju upotpuniti izgled. Počnite iscrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihove obrise. Tako ćete sprečiti i razlivanje ruža i učiniti ga postojanim. Olovka mora da bude veoma slična boji karmina koji ćete naneti od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

2024 © - Vesti online