Ponedeljak 21.12.2015.
22:10
Vestionline, b92

"Zbog autonomije Sandžaka sam i osnovao stranku"

A. Čukić
Ugljanin o ozbiljnoj temi

- Autonomija Sandžaka to je jedan od osnovnih ciljeva zbog kojih sam pre 25 godina osnovao stranku - rekao je Ugljanin. 

Otvaranje duše u predizborne svrhe ili poslanik Sulejman Ugljanin u približavanju Srbije EU zaista vidi realnu šansu za do sada pustu želju zvanu regionalni Sandžak. 

- Sandžačka kuća je nerealna priča i ta teza biće potvrđena na sledećim izborima - kategoričan je ministar Ljajić. 

- Ne da sam ubeđen, ja sam više nego uveren da ne postoji jedan čovek ne u Evropi nego u Turskoj ili nekoj arapskoj zemlji koji će to da podrži - kaže Ljajić. 

I Ugljaninove komšije iz Novog Pazara, ali i iz Skupštine Srbije poručuju da je autonomija ozbiljna tema, koja može da znači potrese za čitav region. 

U radovanju da se, kako sam kaže, sve više čuje autonomni glas Bošnjaka, Ugljanin nije usamljen. U najnovijem intervjuu za podgoričku "Pobjedu" i sandžački muftija Zukorlić ponavlja takav stav. 

- S obzirom na ambicije evrointegracija i Srbije i Crne Gore i afirmaciju principa regionalizacije Evrope, razvojne perspektive Sandžaka su nesporne i potpuno izvesne - naveo je muftija sandžački Muamer Zukorlić. 

- To su priče za zamajavanje javnosti i pokušaj da se dođe do jeftinih poitičkih poena - rekao je Rasim Ljajić. 

Činjenica je da je Sandžak najsiromašniji deo Srbije. I dok jedna strana bogatstvo vidi isključivo u automomiji, druga smatra da bi oko socijalno-ekonomskih tema trebalo da postoji ujedinjeni glas, jer je zajednički neprijatelj Bošnjaka i Srba loš život, a ne granica.

2024 © - Vesti online