Ponedeljak 21.12.2015.
17:48
Vestionline, Tanjug, Blic rs

Policija skinula porodilji tablice zbog greške službenice SUP-a

Tanjug
Saobraćajna policija nije pokazala trunku razumevanja

Stefanović je rekao da je Odeljenje za kontrolu zakonitosti Policijske uprave za Grad Beograd već pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu policije, kada je reč o neprijatnosti A. R. koja je isključena iz saobraćaja, jer je na nalepnici pisalo da je registracija njenog vozila istekla, saopštio je MUP.

- Prema prvim rezultatima istrage, pripadnici saobraćajne policije su postupili u skladu sa zakonom i oduzeli su tablice sugrađanki A. R. jer je na nalepnici pisalo da je registracija istekla 10.08.2015. godine. Međutim, očigledno je došlo do greške prilikom unošenja podataka u sistem i zato će policija detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja i ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u radu, biće preduzete odgovarajuće disciplinske mere - rekao je Stefanović.

Nisu imali trunku razumevanja

- Vraćala sam kući majku koja mi pomaže oko bebe. Policajci su me zaustavili, a jedan od njih, Igor Raščanin, pogledao je nalepnicu na šoferšajbni i rekao mi da mi je istekla registracija automobila. Pošto sam lično uplatila registraciju odmah sam rekla da to nije istina. Nisam mogla da verujem, pa sam i sama izašla iz kola da pogledam nalepnicu i stvarno je pisalo da važi do 10. avgusta 2015. godine. Pozvala sam i muža da proverim i on mi je potvrdio da je skinuo staru i postavio novu nalepnicu - ističe Ana i dodaje da joj se u životu nikada nije dogodilo da zakasni da uplati bilo koji račun.

Međutim, saobraćajni policajci nisu pokazali ni trunku razumevanja.

- Pozvali su svog šefa preko motorole da proveri u sistemu do kad mi važi registracija i on im je rekao da je istekla u avgustu ove godine. Kada sam im rekla da imam osiguranje kod sebe oni su mi, najpre, tražili da ga pokažem. To je onaj trenutak kad znaš da i oni znaju da si u pravu, ali pišu ti kaznu - naglašava Ana.

Čak ni roditeljska briga nije naišla na ljudskost.

- Mama i ja smo pokušale na sve načine da im objasnimo da je greška u pitanju. Čak su i oni rekli da je moguće da je operater u policijskoj stanici pogrešno ukucao datum. Da je samo taj šef što je proveravao u sistemu registraciju pogledao datum od kada važi registracija, video bi da je uplaćena 7. avgusta 2015. godine i utvrdio bi da je reč o greški. Mogli su i da provere da nemam nijedan prekršaj. Rekla sam im da moram da odvezem majku i vratim se kući jer hranim bebu na svaka tri sata. Oni su mi napisali kaznu i skinuli tablice - kaže Ana.

Hteli da je privedu kad se žalila

Nažalost, nije to bio kraj njenih muka pošto ju je danas čekalo novo maltretiranje.

- Pošto moram na svaka tri sata da hranim dete sela sam u taksi i otišla u SUP "Zemun". Čekala sam u redu skoro sat da bi mi momak na šalteru rekao kako koleginica koja je upisivala moju registraciju ne radi danas, već da dođem sutra. Tada sam već postala usled silne nemoći histerična i počela sam da vičem. Nije mi padalo na pamet da dođem sutra. Tražila sam odmah da pogledaju moj predmet, a mladić na šalteru mi je zapretio da će "pozvati nekog da me privedu". Čak mi je rekao da sam ja kriva što nisam pogledala datum na nalepnici - u čudu je Ana.

2024 © - Vesti online