Nedelja 20.12.2015.
11:14
Vestionline

"Jugosloveni" traže status nacionalne manjine

Reuters
"Sedmi narod SFRJ" traži status nacionalne manjine

Predsednik komunista Joška Broz rekao je u nedelju na zajedničkom sastanku da njegova partija, kao stranka jugoslovenske orijentacije, podržava zalaganje i borbu Pokreta za toleranciju za prava Jugoslovena u Srbiji i da u toj borbi uvek možete računati na njihovu podršku.

Predsednik Pokreta za toleranciju Jasminko Hadžisalihović je kazao da taj pokret od svog osnivanja zastupa ideju o priznavanju statusa nacionalne manjine Jugoslovenima u Republici Srbiji.

- Danas smo upoznali naši domaćine sa dosadašnjim aktivnostima i zalaganjima Tolerancije da se pripadnicima tzv. "sedmog naroda SFRJ", koji su ostali bez statusa u državi u kojoj žive, prizna status nacionalne manjine - kazao je Hadžisalihović.

- I dalje ćemo raditi na tome, sve dok resorno ministarstvo ne prestane da krši odredbe iz niza članova Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, odredbe iz niza članova Zakona o zabrani diskriminacije, člana 26 Zakona o ministarstvima, odredbe Deklaracije UN o pravima pripadnika nacionalnih ili etničkih, verskih i jezičkih manjina i Okvirne konvencije Saveta Evrope - dodao je on.

2024 © - Vesti online