Sreda 19.05.2010.
12:20
Vestionline

Trening pred 200 navijača

Srbija jeste daleko odavde ali bliskost onih koji vole svoju domovinu i Crvenu zvezdu jača je od svih kilometara. Posle dočeka na aerodromu fudbaleri su i na treningu održanom u utorak 18. maja u večernjim časovima (20,00 po vremenu u SAD) imali podršku od oko 200 navijača. Navijanje je izmamilo osmehe na lica igrača i naravno poneku šalu. 

"Rekli ste idemo u Ameriku bez pritiska, da se nadigravamo a ono navijači na sve strane. Nema sada "lako ćemo“, moraćemo da izginemo za ove ljude", objasnio je svoja zapažanja Boban Bajković, talentovani golman Zvezde.

Trening Crvene zvezde održan je na terenima Čikago Ilinois Univerziteta (CIU) pod svetlošću reflektora, a već pola sata ranije stigao je transparent "Čikago“, ovdašnjih Delija, a odmah za njim i "Daleko od očiju, zauvek u srcu“ od Delija iz Kraljeva. Okačeni su i "Kosovo je Srbija“ i "Pravda za Uroša“ jedan do drugog a poslednji u nizu bio je od Delija iz Trstenika.


Čudili su se i ljudi iz kluba domaćina Čikago Fajera, pre svih Frenki Klopas, sportski direktor, koji je trening proveo u društvu predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića.

"On je Grk poreklom, pa zna šta je ljubav prema klubu i fanatizam, ali svakako je i njemu neobična ovakva podrška i ovoliko transparenata", kaže Vladan Lukić za sajt crveno-belih iz Beograda.

Crvena zvezda u sredu, 19. maja, od 21 čas po čikaškom vremenu (4 ujutru po srpskom) igra meč sa poljskom Legijom.

Već sutradan (četvrtak – 20. maj) naši fudbaleri će biti gosti srpske dijaspore na nizu svečanosti koje su ovom prilikom pripremili Srbi u Čikagu.

2024 © - Vesti online