Sreda 19.05.2010.
09:47
ALO

Knjaževčani odbijaju kineziterapiju jer je drže Kinezi

Ni traga od Kineza: Kineziterapija

Prema rečima zaposlenih u Zdravstvernom centru Knjaževac, neki su bili zapanjeni što je direktor "zaposlio Kineze", dok su drugi bili zadovoljni jer su smatrali da je uvedena akupunktura, a pojedinci nisu ni hteli da odu na terapiju jer su sumnjali u medicinsko znanje te nacije.

"Kod nas u Minićevu se očas proneo glas o tome, a mene su napali ovdašnji Romi buneći se zašto ima Kineza lekara, a nijedan njihove nacionalnosti. Jedan meštanin obližnjeg sela Debelica mi se narugao rekavši da odosmo u propast jer su Kinezi počeli da prodaju i po bolničkim sobama, a direktora bolnice su potkupili pa im je radnju nazvao "terapija"“, kaže jedan Minićevac, inače radnik državne ustanove.

O čemu se zapravo radi objasnio je Mikica Vidojević, direktor knjaževačkog zdravstvenog centra.

"Možda je naziv nekome zbunjujući, ali kineziterapija je, u stvari, naziv za terapiju pokretom. Reč "kinezi" potiče iz latinskog i znači pokret. To su vežbe nerava i mišića gde se ne koriste magneti ili struja, a uključena je i vežba disanja. Nisam očekivao da će naziv izazvati toliku pometnju", kazao je kroz smeh Vidojević.

2024 © - Vesti online