Petak 18.12.2015.
10:23
rs-lat.sputniknews.com

Oštećena "crna kutija" Su-24, čekaju se dodatne analize

Reuters
Rusija tvrdi da "Su-24" nije bio pretnja za Tursku

Borbeni avion "Suhoj-24", koji su oborile turske snage, nije predstavljao pretnju za Tursku, niti njene građane, izjavio je u petak zamenik šefa ruskih vazduhoplovnih snaga Sergej Dronov.

Dronov je na konferenciji za novinare istakao da Rusija ima dokaze da oboreni avion nije povredio vazdušni prostor Turske.

- U svakom slučaju, oboreni ruski bombarder 'Su-24' nije predstavljao pretnju za Tursku i njene građane - kazao je Dronov i dodao da je "crna kutija" oborenog aviona oštećena i da će za skidanje podataka biti korišćena sprecijalna oprema.

Kako je navedeno, prve informacije o tome šta je zabeležno na snimku leta biće objavljene u ponedeljak, 21. decembra.

Oštećena "crna kutija"

Crna kutija oborenog ruskog bombardera "Su-24 je delimično oštećena i neophodno je sprovesti dodatnu analizu kako bi se dobile sve informacije o letu, izjavio je načelnik bezbednosti letova ruske avijacija Sergej Bajnetov.

- Memorijska karta iz crne kutije je oštećena. Komisija će nastaviti sa analizom pred stranim posmatračima - rekao je on i dodao da je do oštećenja došlo jer je raketa, kojom je oboren "Su-24", pogodila rep ruskog bombardera, gde se i nalazila "crna kutija".

Utvrđeno je, međutim, da je let ruskog bombardera ukupno trajao 40 minuta, nakon čega je oboren turskim lovcem F-16.

2024 © - Vesti online