Sreda 19.05.2010.
08:39
Srna, Vestionline

Na vestima prepoznala muža ubijenog u Boliviji

Tragično nastradao u Boliviji : Predrag Čanković

Mileva Čanković iz Prijedora kaže da ne veruje da je njen sin Predrag Čanković (37) jedan od trojice Srba koji su poginuli u Boliviji u sukobu narkodilera, jer još nema zvaničnih informacija o njegovoj smrti.

"Još ne verujem u tačnost te informacije, jer nemamo nikakvih zvaničnih potvrda o njegovoj smrti. Policija u Srbiji nema nikakvih informacija", kaže Mileva i dodaje da je im je snaha Dragana Jovanović iz Zvornika javila da je Predrag jedan od trojice Srba koji su poginuli u Boliviji.

Prema Milevinim rečima, Dragana je rekla da je na Internetu pronašla informaciju o njegovoj smrti, a prepoznala ga je i na fotografiji, po majici u kojoj je otišao.

Čankovićeva supruga Dragana kaže da je tačno da je Predrag poginuo u sukobu u Boliviji. Ona ga je tamo sa dvojicom saputnika ispratila prošle srede sa aerodroma u Beogradu, dodajući da su prvo odleteli do Frankfurta, potom do Brazila, a za dalji put niko nije znao, piše "Glas Srpske".

U Boračkoj organizaciji Zvornik navode da je Predrag Čanković tokom rata bio pripadnik jedinice "Vukovi sa Drine", i to od 1993. godine. Kažu da nije imao stalni posao u Zvorniku, već je povremeno radio na poslovima obezbeđenja. Tražio je i mogućnost da izvan granica nađe neki posao kako bi zaradio za porodicu.

Nije znala da je sin u Boliviji

Predragova majka Mileva kaže da ne zna ni kako je Predrag otišao u Boliviju.


"Uopšte nisam znala za taj njegov odlazak. Svoj radni vek sa suprugom sam provela u Nemačkoj, kako bi obezbedila sve za život Predragu i dvema kćerkama. Jedno vreme i on je proveo u Nemačkoj, ali nije tamo želeo da ostane", kaže Mileva.

Predragovi poznanici pričaju da je jedno vreme radio u Holandiji na obezbeđenju diskoteka, a pre dve godine počele su prve priče o odlasku u inostranstvo i radu na obezbeđenju nekih plantaža.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić tvrdi da još nema zvanične potvrde o pogibiji Predraga Čankovića.

"Za njega za sada znamo da je počinio krivična dela u inostranstvu, u Nemačkoj, Austriji i u Hrvatskoj. Reč je o imovinskim deliktima, krađama i teškim krađama", kaže Vasić.

U oružanom sukobu narkodilera u Santa Kruzu, na istoku Bolivije, poginulo je šest osoba, među kojima su, kako je ranije navedeno, i trojica državljana Srbije. Mediji su preneli da se radi o Saši Turčinoviću (31), Predragu Sertfku i Bojanu Bakuli (28).

Likvidirani Srbi bili su u grupi telohranitelja Vilijama Rosalesa Suaresa, najmoćnijeg narko bosa u Boliviji, koji je tom prilikom otet. U Boliviju su stigli 13. maja, a oteti su i ubijeni dva dana poslije.

2024 © - Vesti online