Četvrtak 17.12.2015.
15:28 >> 15:38h
Vestionline

VIDEO: Ovako hrvatski policajac hapsi ženu koja je prešla na crveno!

printscreen
Policijska brutalnost u Osijeku

Incident se dogodio nešto posle 11 časova i izazvao je dosta pažnje među građanima.

- Sestra je videla da je žena prešla preko pešačkog prelaza dok je bilo crveno svetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je da li zna šta je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, ali policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisicama - ispričala je radnica u obližnjem objektu.

Jedan mladić je navodno pokušao da interveniše i rekao policajcu da se pomeri sa žene, na šta mu je ovaj navodno rekao da se pomeri ili će i njega privesti.

Iz policije ističu da je bilo upotrebe sredstava prisile i da je istraga u toku.

- Sledi utvrđivanje svih činjenica u vezi sa ovim slučajem i utvrđivanje opravdanosti upotrebe policijske prisile. Policajac radi u stanici Osijek i sve vreme je za njegovu uniformu bila zakačena video kamera - rekao je portparol osječke policije.

Inače MUP Hrvatske objavio je i video ovog brutalnog hapšenja:

Policija: Nije bilo preterane upotrebe sile

Takođe, u četvrtak je objavljeno i saopštenje iz hrvatskog MUP-a u kome se ističe da je "16. decembra u 11,25 sati, u Osijeku policijski službenik Postaje prometne policije Osijek uočio nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pešaka prelazila ulicu u vreme kada je za pešake bilo uključeno crveno svetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid ličnu kartu".

U saopštenju se navodi da pošto je žena odbila da se legitimiše policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se celi postupak snima, pa joj izdao naredbu da se zaustavi, što ona nije poslušala. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je upotrebio "telesnu snagu kako bi onemogućio njeno dalje kretanje".

Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila da pruža aktivan otpor, pokušavajući se osloboditi od policijskog službenika. Na mesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek te su nad ženskom osobom upotrebili sredstva prisile za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu radi utvrđivanja identiteta, gde je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki, navodi se u saopštenju MUP-a Hrvatske.

Hitna pomoć je u stanici konstatovala da uhapšena žena nema povrede, a ovoj 66-godišnjakinji će biti uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja.

Snimak navedenog događaja zatražio je sud u Osijeku na pregled i nakon pregleda konstatovalo da policijski službenici nisu protiv pravno postupali.

2024 © - Vesti online