Sreda 19.05.2010.
04:40
Politika

Koštunica: Nemam vremena za Nikolića

Trenutno ima preča posla: Vojislav Koštunica

Odgovarajući na ponudu Nikolića, portparol DSS-a Petar Petković za „Politiku” kaže da će se njegova stranka „ove nedelje baviti svojim novim ekonomskim programom uoči predstojeće sednice Glavnog odbora i da zato ove nedelje nije moguć sastanak sa SNS-om”.

DSS je saopštio da je za saradnju sa SNS-om, „ali smo kao odgovor na to slušali neprestanu priču o pravljenju dvopartijskog sistema, o tome da smo politički suparnici i da su poslanici DSS-a dobrodošli u SNS”. Stranka navodi da „saradnju drugačije vidi“, ali da ostaje zajednički cilj svih opozicionih stranaka da se u Srbiji što pre raspišu vanredni izbori.

Nikolić je, posle oštre reakcije iz DSS-a koju je izazvala njegova izjava da im je Koštuničina partija politički suparnik i da ne vidi zašto bi imali nešto protiv da im priđe neko iz DSS-a, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pokušao da „spusti loptu”.

Najavljujući zajednički nastup SNS-a i NS-a na izborima u Boru, lider naprednjaka je rekao da očekuje da će im se u toj borbi pridružiti i DSS kako bi se stvorila „pesnica koja će razbiti koaliciju na vlasti”.

„Kako god DS pokuša da nas posvađa, ne bi trebalo da ima uspeha. Cilj nam je teško ostvariv – pobediti vlast koja ima sve, mi osim naroda nemamo ništa”, rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će sada kada je DS krenuo u kampanju Koštunica shvatiti da je veoma bitno i da naprednjačko-narodnjačka koalicija pokaže jaču saradnju.

Iz Koštuničine stranke su mu, međutim, poručili da od toga, bar za sada, nema ništa.

2024 © - Vesti online