Petak 18.12.2015.
03:00
D. Dekić - Vesti

Mišković hoće u Hjuston na operaciju

A. Čukić
Optuženi vlasnik Delte ponovo traži pasoš

Državu je stavio u vrlo nezgodan položaj, jer sada kao razlog ne navodi službeni put, već hitnu operaciju srčane aorte. Začuđujuće je, međutim, da vlasnik Delta holdinga hoće u teksašku kliniku u Hjustonu, iako tri srpske klinike uspešno rade ovakve zahvate, među njima i Institut na Dedinju čiji direktor dr Đukanović se tri godine usavršavao upravo u Hjustonu.

O zdravstvenim problemima Miškovića čulo se sredinom novembra kada je hospitalizovan u privatnoj klinici, što je deo javnosti protumačio da želi da izbegne suđenje. U nastavku procesa 9. decembra se nije pojavio u sudnici, a njegova odbrana je to obrazložila opasnošću od pucanja srčane aorte, navodieći i da mu je krvni pritisak 200.

Po zahtevu suda, pregledali su ga lekari Instituta Dedinje, Kliničkog centra Srbije i Instituta u Sremskoj Kamenici, ali nije obelodanjeno da li je Mišković za operaciju.

Mišković je krajem 2013. prvi put zatražio da mu se privremeno vrate putne isprave radi puta u London što mu je sudija Vladimir Vučinić dozvolio i mada je tvrdio da je sve radio prema zakonu ubrzo je smenjen sa mesta predsednika Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Naredni pokušaji vlasnika Delte za vraćanje putnih isprava usledili su lani u januaru, ali je sud odbio, kao i zahtev za trajno vraćanje pasoša.

2024 © - Vesti online