Četvrtak 17.12.2015.
13:50
Vestionline, Tanjug

Hrvati traže premijera preko oglasa: Poželjno da ima svog Amerikanca

onlyfreewallpaper.com
Ko će biti sledeći premijer Hrvatske?

Oglasom, koji je prikladan trenutnoj aktuelno-političkoj situaciji, traži se premijer u čijem opisu posla se kao najvažnije ističe slikanje sa građanima koji veruju u njih i uvođenje zabrane rada četvrtkom zbog spajanja praznika ...

Uz sam oglas stoji i fusnota: Ovaj oglas je satirične prirode! Oglas za posao nije postavljen od nijednog poslodavca, kao ni institucije, te se sadržaj ne može shvatiti ozbiljno.

U oglasu nekog šaljivdžije se navodi da je poslodavac Republika Hrvatska, da kandidati mogu biti muškarci i žene, a rok prijave je 31.12.2015.

U opisu posla stoji da je Republika Hrvatska zemlja članica EU, geografski je smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu.

Zadaci: Fotkanje sa Kolindom

Zadaci premijera su da formira vladu, osmišljava predizborna obećanja, lobira za sprovođenje zakona, imenuje i smenjuje ministre, odbrana hrvatske teritorije od Slovenije, realizacija projekta povezivanja Krka i Brača mostom, podsticanje nataliteta svim dostupnim merama,  zapošljavanje poznanika, prijatelja i rođaka u javnoj upravi, fotografisanje sa Predsednicom Hrvatske...

Pogodnosti: Topli obrok i tajne službe

Kao posebne pogodnosti se navode korišćenje službenog aviona, obezbeđen topli obrok, lični telohranitelji non-stop, pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inostranstvo i mogućnost napredovanja na poziciju Predsednika države.

Poželjan Amerikanac

Neophodne kvalifikacije u ovom zanimljivom oglasu za premijera su: da je nestranačka ličnost, da ima minimalno srednju školu, da poznaje hrvatsku političku scenu, poželjno poznavanje engleskog jezika, a poželjno je da kandidat ima "svog Amerikanca" radi optimizacije troškova Vladinog ureda.

2024 © - Vesti online