Četvrtak 17.12.2015.
11:54
sputniknews.com, Vestionline

"Ajde, neka probaju Turci sada da lete nad Sirijom"

Mi vam prenosimo neke od Putinovih odgovora o tome.

Reuters
Vladimir Putin ne odbija da odgovara na teška pitanja (Foto: Arhiva)

- Sad imamo vazdušni odbrambeni sistem u Siriji. Pre nego što smo tu postavili S-400, Turci su konstantno povređivali sirijski vazdušni prostor - ajde neka probaju sada.

- Nećemo valjda mi da budemo veći Sirijci od Sirijaca? Sudbina zemlje je u rukama sirijskog naroda, a Rusija nikada neće nametati svoju volju drugoj državi.

- Nastavićemo vazdušne napade i da podržavamo Vojsku Sirije protiv Islamske države dok god ona sprovodi vojne operacije protiv terorista i dok god joj treba naša pomoć.

- Teško je, ili gotovo nemoguće za nas, da se složimo sa trenutnom turskom Vladom - tako je pokazalo iskustvo. Čak i kad im kažemo "da", oni nam zabiju nož u leđa, iz nama nepoznatih razloga. Ne vidim mogućnost saradnje na nivou vlada, ali nastavićemo saradnju u vezi humanitarnih pitanja.

- Pretpostavljam da je trenutno tursko vođstvo odlučilo da pokaže Amerikancima i Evropljanima sledeće: "da, mi vršimo islamizaciju, ali mi smo moderni, civilizovani islamisti. Imajte na umu da smo islamisti, ali mi smo vaši islamisti". Ništa dobro nije proizašlo iz toga.

2024 © - Vesti online