Četvrtak 17.12.2015.
09:59 >> 14:08h
alo.rs, vijesti.me

Uhapšen Svetozar Marović

Srna
Svetozar Marović

Marović je lišen slobode po nalogu specijalnog  državnog tužioca, a prema nezvaničnim informacijama Marović je uhapšen u zgradi Vektre, u Podgorici.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nagovestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširenja i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza.

- Tužilaštvo veruje da je prikupilo dovoljno dokaza za preduzimanje ove aktivnosti, a to je donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe- rekao je Katnić.

Svi ključni akteri "Budvanske afere" priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka.

U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove ćerke Milene Marović Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović.

Pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja u aferi "TO Plaža" i izgradnji koncertnog platoa na Jazu su bivši predsednik opštine Budva Lazar Rađenović, nekadašnji potpredsednik te opštine Dragan Marović, Milov savetnik Aleksandar Tičić, direktor budvanskog Vodovoda i nekadašnji potpredsednik opštine Milenko Medigović, Novak Klisić, Đorđe Pavlović i izvršni direktor "Gugi komerca" Dragoljub Milovanović i još nekoliko opštinskih službenica. Sumnja se da ja u ova dva slučaja Budva oštećena za oko 10 miliona eura.

2024 © - Vesti online