Sreda 16.12.2015.
18:50
Vestionline, Tanjug

UZNEMIRUJUĆI FOTO: Le Pen postavlja grozne fotke ID!

Reuters
Postavila užasne fotografije na Tviter: Marin Le Pen

- Ovo je Islamska država - napisala je Le Pen uz fotografije, upotrebljavajući arapski akronim za ovu ekstremističku grupu.

Na jednoj slici prikazano je krvavo telo sa odsečenom glavom na grudima, na drugoj je prikazan muškarac u kavezu koji gori, a na trećoj žrtva preko koje prelazi tenk, preneo je AFP.

Francuski premijer Manuel Vals opisao je fotografije kao "monstruozne".

- Gospođa Le Pen podgreva javnu debatu, političko i moralno posrnuće, bez poštovanja prema žrtvama - napisao je Vals na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev obavestio je policiju da istraži pomenute tvitove "kao što čini svaki put kada se ovakve fotografije pojave".

Le Penova je reagovala na izjavu novinara "BMF-a" Žan-Žaka Burdina koga je optužila za neprihvatljivo povlačenje paralele između njene stranke i džihadističke grupe. Burdin je, tokom svog šou programa postavio pitanje jednog stručnjaku za arapski svet, u kome je sugerisao da postoje veze izmedju FN i IS, pošto obe nastoje da Francuze gurnu ka tome da se drže svog kulturnog identiteta, navela je francuska agencija.

Protiv Marin Le Pen je pokrenuta istraga "zbog širenja nasilnih prizora"  nakon što je na Tviteru objavila gore pomenute slike. 

2024 © - Vesti online