Četvrtak 17.12.2015.
05:00
D. N. Petrović - Vesti

Novi Pazar "oživljavaju" strane investicije: Arapi izgradili tri objekta

Tanjug
Novi Pazar oživljavaju strane investicije

Ovo je u Novom Pazaru izjavio pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin. On je naglasio da će sva tri objekta biti završena u roku. Očekuje se da će nove objekte otvoriti premijer Srbije koji je, zajedno sa arapskim prijateljima, u aprilu ove godine položio kamen temeljac za njihovu izgradnju.

Novi dijagnostički centar ima površinu 1.300 kvadrata, biće opremljen savremenim magnetnom rezonancom, laboratorijama i skenerima, a pacijenti iz ovog kraja više na dijagnostičke preglede neće morati da odlaze u Kragujevac i Beograd.

OŠ "Rastko Nemanjić Sava" ima 3.100 kvadrata i sportsku salu od 700 kvadrata, raspolagaće savremeniim kabinetima u kojima će nastavu pohađati 1.600 đaka. Novi vrtić u istom naselju raspolaže sa 800 kvadrata i moći će da primi svu decu iz Dojevića, Selakovca, Rajčinovića, Ivanče i drugih okolnih mesta.....

Kako ističe gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, samo u ovoj godini u infrastrukturne objekte uloženo je više od 20 miliona evra. Osim UAE i Vlade Srbije, Novom Pazaru su svojim donacijama pomogli Evropska unija, vlade Švajcarske, Kuvajta, Luksemburga, Turske, Azerbejdžana i drugih prijateljskih zemalja.
 

2024 © - Vesti online