Utorak 18.05.2010.
20:29
Vestionline

Partizan u Kragujevcu, Zvezda čeka Tamiš

Pobedom nad Metalcem u prošlom kolu Radnički je ostao na dve pobede daleko od glavnih konkurenata za plasman među četiri najbolje ekipe i u sjajnom raspoloženju dočekuje duel sa crno-belima, u dvorani "Jezeru", na terenu koji još nijedna ekipa iz Superlige nije osvojila.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić pozvao je navijače da dođu u "Jezero", jer je zagarantovana vrhunska predstava.

"Želimo da pokažemo da se u Šumadiji igra dobra košarka. Znamo da do dobrog rezultata možemo samo uz ukoliko odigramo strpljivo i organizovano u napadu i da se potrudimo da crno-belima pariramo u skoku. Problema imaju Milosavljević, Kotiševski i Aleksić, ali njihov nastup se ne dovodi u pitanje. Pozivam navijače, jer uz podršku sa tribina možemo da odigramo zapaženu ulogu, a siguran sam i da će publika imati šta da vidi", zaključio je Muta Nikolić.

Košarkaši Crvene zvezde u "Pioniru", uz besplatan ulaz, dočekuju pančevački Tamiš, od koga su izgubili u prvom krugu. Trener crveno-belih Aleksandar Trifunović ističe da ekipa ne sme dozvoliti novo iznenađenje.

"Tamiš je pokazao da nije slučajno u Superligi. Ove sezone igraju organizovano, dobro funkcionišu ali opomenu smo dobili u Pančevu i to se ne sme ponoviti. Oni su rasterećeni, ali motivisanim pristupom, rotacijom većeg broja igrača, dobrom odbranom i skokom šanse za pobedu su nam velike. Za nas je svaki meč do kraja najbitniji, pa tako i ovaj. U svaku utakmicu moramo ući sa istim pristupom, možda čak i koncentrisanije nego protiv FMP-a", zaključio je Trifunović.

Prvoplasirani tim srpske lige, Hemofarm u Vršcu dočekuje Metalac, dok će FMP u Železniku igrati protiv ekipe čačanskog Borca.

sreda, 19. maj:
Radnički - Partizan 18,00
FMP - Borac 18,00
Crvena zvezda - Tamiš 19,00
Hemofarm - Metalac 19,00

Tabela:
Hemofarm 7-1
Partizan 7-1
Radnički 6-2
FMP 4-4
Crvena zvezda 4-4
Tamiš 2-6
Metalac 1-7
Borac 1-7

2024 © - Vesti online