Sreda 16.12.2015.
10:21
Tanjug

Veliko hapšenje u Novom Sadu, presečen šverc oružja ka Francuskoj

Tanjug
Građani da ne koriste ilegalno oružje: Nebojša Stefanović

Minsitar je za RTS rekao da je do hapšenja došlo u utorak uveče u kasnim večernjim satima, a da je akciju, koja je trajala nekoliko meseci, sprovela novosadska policija u saradnji sa Žandarmerijom.

- Prilikom hapšenja u kolima smo zaplenili dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veću količinu municije - precizirao je Stefanović.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dođe do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

- Pošto smo kao region od 1990-ih godina izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka građanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predviđene visoke zatvorske kazne - istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednjih godinu ipo dana policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

- U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala - rekao je Stefanović, podsetivši da je policija imala rekordne zaplene od preko četiri tone narkotika u proteklih godinu dana.

2024 © - Vesti online