Utorak 15.12.2015.
18:35
Vestionline

FOTO: Da li vam je poznato ovo lice?

 

Forensic Anthropologist Richard Neave, this is what Jesus Christ may have looked like. Using information from skulls found at Israeli archaeological sites, this is his rendition. What do you think? Posted by Don Schwenneker WTVD on Monday, December 14, 2015

Ričard Niv, nekadašnji profesor Univerziteta u Mančesteru, konstruisao je Isusovu sliku, nakon što je ispitao tri lobanje iz Galileje, metodom koji se obično upotrebljava u istrazi ubistava.

Profesor Niv koristio je kompjuterizovanu tomografiju, kako bi napravio rendgenske režnjeve lobanja i na osnovu toga procenio debljinu kože i položaj mišića u licu. Uz to je koristio i drevne crteže pronađene na arheološkim lokalitetima, kako bi odredio boju Hristove kose i njenu dužinu. 

Na pitanje kako je tačno izgledao Isus i dalje nema pravog odgovora, ali to ne sprečava istraživače da nastave sa analizama.

Na sličan način, italijanski detektivi su prošle godine, na osnovu otiska sa Turinskog pokrova, dali svoju procenu o Hristovom izgledu, koja ni najmanje ne podseća na Nivovu verziju.

2024 © - Vesti online