Utorak 15.12.2015.
12:30
S. Ban

Zmajev trougao ili Đavolje more

wikimedia.org/Alphaios, Majestic
 

Naime, na zapadnoj obali Japana, posmatrajući celu zemaljsku kuglu, tačno na suprotnoj strani u odnosu na Bermudski trougao, nalazi se još jedna lokacija na kojoj se dešavaju identični nestanci, kao i na Floridi, a Japanci su ga nazvali Zmajev trougao ili Đavolje more.

Istorija ovog japanskog trougla je podjednako dramatična i smrtonosna kao i američka.

Japanske legende kažu da na ovom području, ispod površine mora, živi zmaj koji izaziva nesreće. U dnevnicima moreplovaca zabeležena su svedočanstva o neprirodnim zvucima i misterioznom crvenom svetlu koje se pojavljuje samo na ovoj lokaciji.

Zabeležen je veliki broj avionskih i brodskih nesreća, a osim toga, na ovom mestu je nemoguće predvideti vremenske uslove, jer su promene tako ekstremne od iznenadnih magli, ogromnih talasa i potresa do divljanja kompasa.

Četrdesetih godina prošlog veka, japanska vlada je ovo područje proglasila opasnim, a 1952. godine je na ovom mestu je nestala čak i kompletna ekspedicija čiji je zadatak bio da prouči ovaj fenomen.

Brodovi vanzemaljaca

Zvaničnici Japana danas smatraju da je uzrok svih misterioznih nestanaka zapravo dejstvo civilizacija koje nisu sa Zemlje. Ovo teoriju potkrepljuju neobičnim snimcima iz vazduha na kojima su uočljivi objekti pod morem, koji podsećaju na brodove vanzemaljaca.

2024 © - Vesti online