Ponedeljak 14.12.2015.
19:27
Vestionline

8 minuta ovacija za Merkelovu: Vučić presrećan što nije "pala"

Reuters
Merkelova 8 minuta slušala samo aplauz

- Vidim da se u Evropi opet cene neke stvari...Mnogi su govorili da će Merkelova da "padne". Ja sam presrećan što je ona imala tako snažne ovacije. Žao mi je što nisam mogao da odem, samo smo uputili telegram podrške. Ali, da jedan evropski lider doživi osam minuta ovacija zahvaljujući svojoj ozbiljnoj i odgovornoj politici, to pokazuje da ljudi ipak umeju da cene ozbiljan rad - rekao je Vučić za TV Prva.

U Karlsrueu je danas održana 28. skupština CDU, a Merkelova je dočekana ovacijama i aplauzima, na šta je "gvozdena kancelarka" uzvratila šalom:

- Dosta je, još ništa nisam učinila.

Ona je u govoru, između ostalog, poručila da će Nemačka smanjiti priliv izbeglica i dodala da je uverena da će Evropa položiti "istorijski test" koji je pred njom.

Merkelova je istakla da je njena odluka sa početka septembra da primi u Nemačku izbeglice koje su u većem broju bile zaglavljene u Mađarskoj bila "humanitarni imperativ".

- Nešto što je do tada bilo daleko od nas i mogli smo da vidimo samo na televiziji, sada nam se bukvalno pojavilo na kućnom pragu - istakla je ona.

2024 © - Vesti online