Ponedeljak 14.12.2015.
14:37
mondo.rs

Vaterpolo u Srbiji propada! Poslednji vapaj velikog Vujasa

FoNet
Alarmantna situacija: Vladimir Vujasinović

Kako? To znaju samo trener Vladimir Vujasinović, mladi tim i članovi rukovodstva kluba sa Banjice.

Stanje u Partizanu je paradigma celokupnog stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a kada pročitate koliko je novca potrebno za, kakvo-takvo, normalno funkcionisanje kluba, zapitaćete se: "Pa, da li je moguće!?".

Naravno da je moguće, jer je ovde sve moguće!

Pred utakmicu Lige šampiona protiv ekipe OSC iz Budimpešte, Vujasinović je još jednom pokušao svojom izjavom da razmrda one koji u ovoj zemlji imaju moć da odlučuju i oni koji ima novca. Naravno da sport nije prioritet, ima i akutnijih problema, ali je sport, kao i kultura, izuzetno važan za državu, za stanje duha i svesti i za imidž države u svetu. 

Uostalom, dovoljno je pogledati samo osmehe građana Srbije kada neki sportista ili sportski tim zabeleži uspeh na međunarodnom planu. 

Evo šta je rekao Vujasinović:

- Partizan je uvek bio baza domaćeg vaterpola i održao je srpski vaterpolo posle raspada Jugoslavije i rastanka sa Crnom Gorom. Ali, ljudi na pozicijama to ne mogu ili neće da shvate...

Koliko je novca potrebno za klub?

Odgovor: Za normalno funkcionisanje klubu bi trebalo 300.000 evra godišnje.

U međuvremenu, klub je bio primoran čak i da ukine odlazak tima na pripreme!

- Tih 300.000 evra bi omogućilo normalnu situaciju, toplu vodu u bazenu, da platimo putovanja i odlaske na pripreme, što smo sada ukinuli.

Budućnost?

-Lako je predvideti šta će biti naredne godine. Ne može da se zaustavi pad, može da bude samo gore. Mi smo sad uveli mladi tim, a sledeće sezone nećemo moći to da uradimo jer se sužava prostor. Teško će nešto da se promeni ako se ovako nastavi. Izgubićemo klubove i baze. Na ivici smo opstanka, ali prestali smo da pričamo o tome jer nema ko da čuje - rekao je Vujasinović.

Ove reči imaju još veću težinu kada dolaze iz usta jednog od najboljih srpskih sportista svih vremena, čoveka koji je odbijao inostrane ponude samo da bi svoje ogromno znanje preneo na one koji dolaze i koji je veliki entuzijasta, čovek za primer.

Da li ima nekoga da ga čuje?

Što se tiče sportskog aspekta, odnosno utakmice sa mađarskim timom, Partizan će, kao i uvek ići na pobedu, odnosno ulazi u utakmicu sa željom da iznenadi protivnika, čiji je tim sastavljen od potencijalnih reprezentativaca Mađarske.

- To je za nas poslednja utakmica u ovom delu sezone. Osvojili smo Kup, dobro igramo u Jadranskoj ligi, četvrti smo na tabeli, što nam je i cilj, kako bismo se plasirali na završni turnir. Protiv OSC-a ćemo tražiti svoje šanse. Neće biti lako i moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone kako bismo se suprotstavili i iznenadili ih - rekao je Vujasinović novinarima.

Partizan neće biti kompletan. Povređen je Stefan Vico, a Nikola Jakšić i Nemanja Radojević su pod znakom pitanja zbog bolesti.

Utakmica Partizan - OSC biće odigrana u sredu od 20 časova. U dosadašnjem toku grupne faze Lige šampiona, Partizan ima jednu pobedu, a OSC sve poraze.

Partizan će u sredu u 20.00 na Banjici igrati protiv OSC-a u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona. Crno-beli su do sada zabeležili jednu pobedu (nad Galatasarajem), dok madjarski tim ima sve poraze.

2019 © - Vesti online