Ponedeljak 14.12.2015.
11:55
Srna

Američki stručnjak: Ruska "zver" je gotovo neuništiva! Pretnja za sve

Reuters
Svi mu se dive: Njegovo visočanstvo, nepobedivi "S-400 trijumf"

Rogovej upozorava da je taj sistem toliko kvalitetan da ne može biti uništen ni američkim avionom "boing EA-18v grovler" niti bilo kojim drugim naoružanjem koje bi delovalo bez podrške. On navodi da ruskom "S-400" može da parira samo složeni sistem koji obuhvata sredstva radio-elektronike, posmatračke sisteme, kao i razmatranje svih mogućih planova napada.

- Sistem "S-400 trijumf" poseduje jedinstvene borbene mogućnosti i gotovo je neuništiv. Posebno je opasan kada predstavlja deo kompleksnog sastava protivvazdušne odbrane -ocenjuje Rogovej. 

Vojska SAD u više navrata pokazala je zabrinutost nakon odluke Rusije da u svojoj bazi u Siriji rasporedi najmoderniji protivavionski raketni sistem "S-400". Neimenovani američki zvaničnik objašnjava da taj sistem "predstavlja veliku pretnju za svakoga", navode portali.

"S-400 trijumf" je protivvazdušni sistem koji koristi projektile zemlja-vazduh i može da obori sve vrste letećih objekata - od aviona do balističkih i krstarećih projektila. Sistem istovremeno prati više desetina ciljeva, a domet pogađanja mu je do 400 kilometara. Istovremeno, obara ciljeve na visini do 30 kilometara.

Celi sistem smešten je na mobilna vojna vozila, a može da se postavi i aktivira za samo pet minuta.

2024 © - Vesti online