Ponedeljak 14.12.2015.
00:10
B. Simonović - Vesti

Anti-NATO protest u Podgorici: Referendum ili narodni ustanak

Reuters
Bulatović: Zabrinut za sudbinu Crne Gore

Ovo je suština poruka sa preksinoćnog anti-NATO protesta ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici na kojem se u organizaciji Nove srpske demokratije okupilo nekoliko hiljada građana, ozlojeđenih naumom aktuelnog režima da odluku o ulasku Crne Gore u najmoćniji vojni savez na svetu donese prostom većinom u Skupštini:

- To se jedino može učiniti organizovanjem slobodnog referenduma, a sve ostalo je okupacija. A onda bi se desio ustanak, čak i sa oružjem - bez uvijanja je kazao Janko Vučinić, čelnik Radničke partije, kojeg je do reči podržao i Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije, koji je insistirao na referendumu pod nadzorom Rusije i NATO-a.

Krv na rukama

- Na našim rukama nema krvi nedužnih ljudi. Na rukama NATO-a ona postoji - rekao je Bulatović, podsećajući na silne nevine žrtve NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine i ukazujući da crnogorski narod nikad ne može i ne sme zaboraviti i oprostiti nevinu decu izginulu od NATO bombi u Murini, da se i ne govori o tolikim drugim nedužnim žrtvama i materijalnim gubicima i Crne Gore i Srbije.

Na skupu, na kojem su se vijorile ruske zastave i preovladavali transparenti i poklici Rusiji i Putinu, uz prave ovacije se pojavio i Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer u vreme NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore.

On je kazao da je na skup došao kao čovek zabrinut za sudbinu Crne Gore jer smatra da nijedan pošteni građanin ne može ravnodušno ćutati pred dilemom - NATO da ili ne.

- Da li mislite da Milo Đukanović, Milica Pejanović-Đurišić i Svetozar Marović, kao iskusni političari i kao relativno pametni ljudi, ne znaju kuda guraju Crnu Goru - upitao je Bulatović i odgovorio: - Oni samo misle da će ulazak Crne Gore u NATO biti spas za njih da ne odgovaraju pred zakonima ove zemlje...

2024 © - Vesti online