Subota 12.12.2015.
22:09
Vestionline

Drašković kao Sadam, Kastro i Gadafi!

Tanjug
Vuk Drašković ponovo izabran na funkciju koju obavlja 25 godina

Vuk Drašković je ponovo izabran za predsednika SPO i da je za njega glasalo 350 članova najvišeg tela partije. Protiv odluke da se ponovo nadje na čelu partije bio je sam Drašković, koji se nije kandidovao za tu poziciju, ali su to umesto njega učinili delgati Sabora, javlja RTS.

- Želeo sam da izaberete novog predsednika stranke, vreme je za promenu. Zato se nisam ni kandidovao, vi ste to učinili, to je bila vaša volja - rekao je on. 

Drašković je rekao da je njegova obaveza da nastavi borbu, jer smo "još daleko od ostvarenja mnogih ciljeva i bićemo daleko i od slobodne i evropske Srbije, sve dok je naša država žrtva i talac nerazvlašćenih i sveprisutnih komunističkih službi bezbednosti". 

On je podsetio da je njegova partija pre tri i po godine na izborima podržala politiku aktuelnog predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zbog jasnog opredeljenja za otkrivanje svih skrivenih zločina službi bezbednosti, od ubistva novinara Slavka Churuvije, do ubistva srpskih mladića i djaka u kafiću "Panda" u Peći. 

- Snažnije od ikoga u toj vladi podržali smo bitku za Briselski sporazum, opredeljenje premijera za istorijsko pomirenje i partnerstvo Srba i Bošnjaka, odlaska u Srebrenicu, sednicu Vlade Srbije u Sarajevu, veoma važnu posetu Tirani, snaženje saradnje sa NATO alijansom i drugo - rekao je Drašković. 

Sve to, kako je istakao, doprinelo je da Srbija, za dva dana, otvara prva pregovaračka poglavlja o pridruživanju EU. 

Na Saboru u Kragujevcu kojim je ova stranka obeležila 25 godina od osnivanja, izabrano je šestoro potpredsednika partije.

2024 © - Vesti online