Subota 12.12.2015.
11:26
Tanjug

VIDEO: "Konačni obračun sa Zapadom"

screenshot
Nova pretnja džihadista

Centralna ideja tog uznemirujućeg video snimka, koji nosi naslov "Sastanak u Dabiku", jeste smrtonosna bitka za svetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice Islamske države, kako veruju, u italijanskoj prestonici borile sa "krstašima" sa Zapada, preneo je britanski "Dejli mejl".

Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike ID kako izleću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske. Video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadista pokušava da izgleda dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis "zbogom drugarima".

U jednom trenutku se u snimku vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje sa kojima ID tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

U digitalno izmenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo ID kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti "krstaška mesta".

- Ovo je vaš poslednji krstaški rat, sledeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu - kaže on.

Osim Koloseuma, na snimku se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

2024 © - Vesti online