Subota 12.12.2015.
09:22
Blic, Vestionline

Putin je "bog" za Kusturicu

Tanjug/AP
Kusturica vidi Putina kao nekog ko donosi "arbitražne odluke" za dobrobit čovečanstva

Kusturica je sa Putinom razgovarao o komplikovanoj situaciji u svetu i o borbi sa džihadom, a istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da istraje u borbi protiv džihadista. pun utisaka 

- Rekao mi je da planira da Rusija postane najveći proizvođač organske hrane, što kod mene izaziva veliko poštovanje - izjavio je Kusturica za beogradski "Blic". 

U šali je predložio Putinu formiranje vojnih baza u Srbiji i za jednu od njih ponudio svoj Mećavnik na Mokroj Gori. 

- To je bila šala, naravno. Putin je iskren čovjek, veliki državnik. Odaje utisak umornog čoveka, zasićenog problemima, koji se nalazi pred arbitražnim odlukama, koje treba da donese za dobrobit čovečanstva - rekao je Kusturica. 

Prema njegovim rečima, sa Putinom je razgovarao o medijskom uticaju na prilike u svetu, ekonomskim sankcijama, pogubnosti zapadne politike, o zajedničkim prijateljima Nikiti Mihalkovu i bivšem urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki. 

Kusturica je na proslavi godišnjice "Raša tudej" nastupio sa svojim "No smoking orkestra". On je naveo da ga je na proslavu zvala glavni urednik te televizije, koja je istinski zaljubljena u njegove filmove i umetnost, koja se opire komercalizaciji. 

- Za razliku od zapadnih glavnokomandujućih televizija, koje svet predstavljaju linearnim slikama, "!Raša tudej" to prikazuje kompleksnije. Ono što je u Srbiji teško zamislivo, u Rusiji je sasvim moguće, nema tu puno mistike - rekao je Kusturica. 

2024 © - Vesti online