Subota 12.12.2015.
06:45
Lj. I. - Vesti

Republikanci ruše Trampa

Sve više ljudi je protiv milijardera

Kako navode vašingtonski insajderi, ako se dogodi da Tramp osvoji dovoljno stranačkih delegata da bude prvi, ali ne i dovoljno za nespornu nominaciju, establišment Republikanske stranke planira da na partijskoj konvenciji izvuče adut iz rukava.

- Svesni su da Tramp ne može da pobedi na generalnim izborima iz mnogo razloga. Zato bih ja pažljivo pratio Mita Romnija i Pola Rajana, neuspešne kandidate s izbora 2012, ali realno političare koji mogu da se nadmeću na nacionalnom nivou - kaže politički analitičar Mark Halperin.

Naravno, i Tramp ima rezervni plan. Ako ga republikanci istisnu iz trke, on će svejedno izaći na nacionalne izbore kao nezavisni kandidat. Jasno je da bi to oslabilo Republikansku stranku. Zbog haosa kod republikanaca ruke trljaju demokrate čiji će kandidat na izborima sasvim sigurno biti Hilari Klinton.

- Mislim da smo se svi nedeljama, znate, vi i svi drugi ovde, smejali zbog svega toga. Ali sada je prešao granicu i to što govori nije samo sramno i pogrešno već i opasno - ističe Klintonova svoje viđenje Trampa.

2024 © - Vesti online