Subota 12.12.2015.
01:30
24sata.hr

Lek protiv raka: Đumbir jači i bolji od hemoterapije!

commons.wikimedia.org/Anna Frodesiak
Neverovatno zdrav koren

Koren đumbira je naime odličan u uništavanju matičnih ćelija raka, odgovornih za širenje tumora telom, odnosno za sprečavanje metastaza, tvrde naučnici.

Stručnjaci tvrde da su zahvaljujući đumbiru smanjili veličinu tumora na prostati za čak 54 posto. Prema drugoj studiji, sastojak đumbira, 6-shogaol, koji nastaje njegovim sušenjem ili kuvanjem, pokazao se odličnim u uništavanju ćelija raka dojke.

Kancer u svom sastavu ima samo 0,2 do jedan posto matičnih ćelija, ali vrlo ih je teško eliminisati, a ako se ne unište u stanju su da stvaraju nove ćelije. Matične ćelije raka u stanju su da se samostalno obnavljaju.

- Matične ćelije raka konstantno nastaju, tako su one same otporne na konvencionalna hemoterapijska sredstva. Uz to, sposobne su da se šire i stvaraju nove tumorske kolonije, odnosno metastaze po telu. Jedini način za potpuno oslobađanje tela od raka je uništiti matične ćelije u tumoru, a pokazalo se da đumbir to može - tvrde stručnjaci i dodaju da je to razlog zašto se rak pojavljuje i nakon naizgled uspešnog lečenja hemoterapijom, zračenjem ili operacijom.

2024 © - Vesti online