Utorak 18.05.2010.
15:33
Vestionline

JSL: Zvezda najgledanija, Spartak najgrublji

List "Sport" je izvukao malo statistike koja kaže da je Zvezda najgledanija, Spartak dobio najviše kartona, dok je za "brđane" igralo čak 37 fudbalera.

Minula sezona bila je, ruku na srce, jedna od najzanimljivijih poslednjih godina, a domaće prvenstvo je, gle čuda, jedno od najneefikasnijih u Evropi sa 2,2 gola po utakmici.

U proteklom šampionatu učestvovalo je čak 483 igrača, što je oko 30 igrača po ekipi, a apsolutni šampion u ovoj kategoriji je Čukarički, koji je tokom sezone koristio čak 37 fudbalera. Samo dva igrača nisu izostali ni sa jednog od 30 mečeva a to su Pavlović iz Javora i Luka iz Mladog Radnika.

Najviše žutih kartona pokazano je igračima Spartaka, čak 84, od kojih je 11 dobio Vidak Bratić. Šampion fer igre je Crvena Zvezda sa 62 žuta i bez crvenih kartona.

Ovaj šampionat pratilo je malo manje od 250 hiljada ljudi, što je skoro 2,300 po utakmici. Ubedljivo najveću posetu imala je Crvena Zvezda sa 148,500 ljudi, ispred Partizana sa 80,198, Napretka sa 41,500, Vojvodine 41,400…

Da li vredi spominjati tuče navijača po tribinama stadiona i ulicama gradova?Odlazak mladih igrača u inostranstvo, kafanskih prepucavanja "večitih rivala" ili madijskih optužbi o nameštanju utakmica i slabog suđenja? 

Kada se podvuče crta... a šta reći nego li "blagi užas". Ipak, da ne bude sve tako crno, produkt Super lige su četiri igrača koji su se našla na spisku selektora Srbije Radomira Antića za pripreme pred Mundijal. Dvojac iz Partizana Radosav Petrović i Nemanja Tomić, Zvezdin Dejan Lekić i najbolji strelac domaće lige Dragan Mrđa iz Vojvodine, su onda najbolje što ima u našoj Jelen ligi od srpskih igrača. Od njih četvorice dvojca će sigurni opasti, ako ne i tri, pa će superligaši morati svojski da se potrude da se nametnu Antiću.

Start nove sezone sa velikim nestrpljenjem očekujemo već 14. avgusta, a do tada ćemo navijati za Srbiju u Južnoj Africi.
 

2024 © - Vesti online