Utorak 18.05.2010.
15:09
Vestionline

Španci nameravali da nameste Mundijal?

Potencijalni veliki skandal u fudbalu otkriven je kada je predsednik Organizacionog komiteta Engleske za kandidaturu za SP 2018. godine, Dejvid Trisman, u "poverljivom" razgovoru sa svojom sekretaricom naveo je da će Španci na Mondijalu pokušati da nameštaju mečeve.

Sekretarica je snimila taj razgovor i "prodala" ga tabloidima, posle čega je Trisman podneo ostavku na mesto predsednika OK (zamenio ga Geof Tompson).

Ostrvski mediji su preneli da je Trisman rekao da će Rusija pomoći Španiji da potplati sudije u Južnoj Africi, čime bi dobila podršku u trci za dobijanjem Mundijala 2018. ili 2022. godine.

"Generalni sekretar FIFA Žerom Valke zatražio je od Etičke komisije da ispita navodne tvrdnje lorda Trismana u vezi sa kandidaturom za Svetsko prvenstvo 2018. i 2022. godine. Zatraženo je i od engleskog fudbalskog saveza da prikaže izveštaje o ovom slučaju, uključujući i stavove lorda Trismana", saopštila je FIFA.

Sa druge strane, generalni sekretar FS Španije Horhe Peres Arias, kaže da je ludost samo i pomisliti da su oni hteli tako nešto da urade.

"Ludost je i pomisliti na tako nešto...da nameštamo mečeve, to je sumanuta ideja. Godinama smo na velikim takmičenjima i uvek smo se borili da kvalitetnom igrom dođemo do cilja", rekao je Arias.

2024 © - Vesti online