Utorak 18.05.2010.
15:10
Tanjug

U napadu talibana poginulo 18 osoba

Kako je portparol talibana rekao u izjavi za Rojters, islamisti su za današnji napad, koji je izveden u blizini parlamenta i drugih vladinih zgrada, upotrebili vozilo u kome se nalazilo 750 kilograma eksploziva.

Još jedan samoubilački napad u Avganistanu


Avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u napadu najmanje 12 civila ubijeno, a 47 ranjeno. Ovo je najsmrtonosniji napad na strane snage u avganistanskoj prestonici od septembra 2009. godine, kada je u sličnom napadu ubijeno šest italijanskih vojnika.


Talibani su najavili prolećnu ofanzivu protiv avganistanske vlade, stranih vojnih snaga i diplomata u Avganistanu kao odgovor na planove NATO da izvede ofanzivu u južnom uporištu ove grupe u Kandaharu.


"Ovaj napad nas neće odvratiti od naše misije da obezbedimo bolju budućnost za ovu zemlju", izjavio je portparol Alijanse brigadni general Jozef Bloc. Predsednik Avganistana Hamid Karzai najoštrije je osudio današnji napad.

Uprkos pojačanim merama bezbednosti u Kabulu, talibanski ektremisti su proteklih meseci izveli niz napada, u kojima su često stradali civili.

2024 © - Vesti online