Četvrtak 10.12.2015.
18:03 >> 23:28h
Vestionline

A, u Humskoj - muk! Partizan se zavio u crno!

Reuters
Tuga: Ivan Bandalovski

PARTIZAN - AUGZBURG 1:3 (1:1)!

Počelo je sjajno. Golom. Završeno tragično!

Abubakar Oumaru bio je strelac jedinog pogotka za naš tim u 11. minutu, kada je iskoristio grešku poslednje linije Nemaca i munjevito stigao u šesnaesterac protivnika. Preciznim udarcem matirao je Hica i na taj način postigao peti gol u Ligi Evrope.

Rivalu je bilo potrebno još tri gola, a da pritom ne primi nijedan. Nada je tinjala, a kako i ne bi kada je preko puta Partizan, ekipa koja se takmiči u Super ligi, naspram njihovog "Bundesa".

Koncentracija je drastično opala u finišu prvog dela igre, Bandalovski je u drugom minutu nadoknade načinio prekršaj na oko 30 metara od gola, odakle je usledio idealan centaršut Pjotra Trohovskog i "trzaj" glavom Jeong-Ho Honga za 1:1.

Drugi deo igre samo što je počeo, novi kiks Partizanovih igrača. Bejer centrira, a Pol Verhag "iz prve", pored uspavanog Nikole Ninkovića, smanjuje "zaostatak" (s' obzirom da imje bilo potrebno tri gola) na svega "minus jedan".

Prečka Ninkovića, neshvatljiv enac Andrije Živkovića za drugi žuti i automatski crveni kartonu 81. minutu, stvorili su dodatne muke za Ljubinka Drulovića, ali i sve aktere u crno-belom dresu na travi.

Trebalo je izdržati još desetak minuta, a igrači Partizana uspeli su svega osam. U 89. minutu pogodio je najopasniji pojedinac Augzburga Bobadilja, dok Baboviću i društvu nije preostalo ništa nego da u neverici posmatraju radost gostiju. A, ni minut pre toga Darjko Brašanac je mogao da stavi tačku na "i", ali je ostao bez snage u trenucima kada je egzekucija bila više nego potrebna...

Poslednji zvižduk italijanskog arbitra Paola Taljaventa bio je okidač da se iz 15.000 grla zaori "Uprava napolje!".

Tako blizu, a tako daleko...

OVDE PROČITAJTE TEKSTUALNI PRENOS UTAKMICE I POGLEDAJTE GOLOVE:

90+4. minut - Kraj utakmice!
90+3. minut - Potpuna ofanziva crno-belih! Međutim, svi igrači Augzburga su na svojoj polovini.
90. minut - Igraće se još četiri minuta...

89. minut - GOOOOOL!!! ŠOK! Promašaj Brašanca skupo je koštao Partizan. Iz lepe akcije i dodavanja Kajubija, Bobadilja matira Živkovića.

87. minut - U Humskoj vlada prava drama! Akcije se ređaju na obe strane, rezultat odgovara srpskom šampionu.
83. minut - Druga izmena u Partizanu. Izlazi Ninković, u igri je Petar Grbić.
80. minut - Crveni karton za Živkovića. Namerno igranje rukom Taljavento je okarakterisao kao drugi "žuti" za perspektivnog vezistu crno-belih...
79. minut - Ninković je odlučio da sam završi još jednu solidnu akciju Partizana i još jednom šutirao pored gola.
78. minut - Ako Partizan prođe u nokaut fazu, slaviće golmana Živka Živkovića! Traljava reakcija odbrane Partizana posle koje se Kajubi našao u situaciji "jedan na jedan" sa čuvarom mreže. Mreža se nije tresla...
75. minut - Nezgodni centaršutevi Augzburga. Dva puta je morala da reaguje poslednja linija crno-belih...
72. minut - Auuu, kakav udarac Ninkovića! Na kraju samo prečka. Nakon toga je do lopte stigao Živković koji je ciljao u bliži ugao, ali pogodio spoljni deo mreže.

64. minut - Prva izmena u Partizanu. Umesto Aleksandra Subića na terenu je Nemanja Petrović. Dakle, levi bek za levog beka...

62. minut - Čuvar mreže Partizana ima pune ruke posla. Trohovski sa 25 metara, Živković otklanja opasnost.
60. minut - Novu dobru priliku za crno-bele lošim udarcem (ako se to tako može nazvati) "prosuo" je Ninković.
57. minut - Kolosalna prilika za Partizan. Brašanac je "promešao" čitavu odbranu Augzburga, ali uputio udarac pravo u golmana nemačke ekipe.
52. minut -Mudar pokušaj Živkovića iz slobodnog udarca. U bliži ugao, ali golman Hic skoncentrisan. 

52. minut - GOOOOOL!!! Divna akcija gostiju. Maestralnu asistenciju Bajer u gol pretvara Verhag. 

50. minut - Kontra Partizana, ponovo je Abubakar u glavnoj ulozi. Ovoga puta nije se osmelio da šutne, petljao je i na kraju izgubio loptu.
*** Preokret u Španiji. Atletik Bilbao vodi protiv AZ Alkmara 2:1.
46. minut - Trohovski je raspalio po lopti sa više od 20 metara, polu visoko, srećom, tik pored stative Živkovića.

45+2. minut - GOOOOOL!!! Šteta... Slobodan udarac za Augzburg izveo je Janker, poslao odličan centaršut u peterac, a Korejac Jeong Ho Hong "skrenuo" loptu u donji levi ugao. Poluvreme!

45. minut - Dva minuta sudijske nadoknade... 

40. minut - Kalsen-Braker je onemogućen da nastavi meč. Umesto njega, na terenu je Hong.

Reuters

36. minut - Preoštar start Ninkovića u trenutku kada je arbitar zaustavio igru. Činilo se da je Partizanov ofanzivac bukvalno mogao da polomi nogu Kalsen-Brakeru. Javna opomena za "Džigija".

Reuters
35. minut - Svaki ozbiljniji pokušaj Augzburga da zatrese mrežu ukrotili su izabranici Ljubinka Drulovića. 
*** AZ Alkmar vodi protiv Atletik Bilbaa.

26. minut - Nova kontra crno-belih, još jedan šut Živkovića, ovoga puta slabijom, desnom nogom. Izblokirao ga je Matavž, poslavši loptu u korner.

25. minut - Partizan nastavlja da preti. Živković se namestio posle dva, tri kontakta sa loptom, šutirao, pravo u gostujućeg čuvara mreže.
24. minut - Brašanac ponovo glavom, ovoga puta ka golu gostiju, pravo u golmana Hica.
23. minut - Sumnjiv prekršaj Ninkovića. Loptu je iz daljine ubacio Tohovski, ali je iz šesnaesterca glavom ispucao Brašanac.
21. minut - Nešto mirnijih deset minuta, ali je intenzitet i dalje na visokom nivou. Sa tribina stiže jak vetar u leđa.

11. minut - GOOOOOL!!! Strelac Abubakar Oumaru. Partizanov Kamerunac istrčao je maestralno i ostavio nespremne defanzivce gostiju u šoku. Dao je sebi for, snažno šutirao i - pogodio!

9. minut - Dong-Von Đi najviši u skoku posle kornera Augzburga, na pravom mestu Kljajić.
7. minut - Opasan udarac Bobadilje sa 20-ak metara, lopta prolazi tik pored stative.
3. minut - Ćirković je izveo slobodan udarac iz desnog ugla, sa ivice kaznenog prostora. Korner, Nemci otklonili opasnot...
1. minut - Utakmica je počela!
*** Bakljada "grobara" na početku utakmice neće promaći delegatu UEFA.
*** Nekadašnji igrač Partizana Lazar Marković strelac je vodećeg pogotka za Fenerbahče protiv Seltika. Opširnije OVDE.

*** Prisetite se kako je bilo 1. oktobra u Augzburgu.

*** BRAVO momci! Trenutno jedan od najtraženijih mladih fudbalera u Evropi Marko Grujić, vezista Crvene zvezde, poželeo je sreću reprezentativnom kolegi Ivanu Šaponjiću  putem društevene mreže Instagram.
*** Oko 17 časova stigla je podrška iz košarkaške sekcije. Danilo Anđušić je objavio fotografiju sa Andrijom Živkovićem, Božinovim i klupskim kolegom Božom Đumićem, ostavivši komentar "Evropsko proleće".
*** Valeri Božinov neće biti u prvoj postavi, ali je putem Instagrama ostavio jasnu poruku: "Večeras nas ima 12 na terenu", uz video snimak "grobara" sa finala Kupa 2011. godine.
*** Nezvanično, sastav Partizana: Kljajić, Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić, Jevtović, Brašanac, A. Živković, Babović, Ninković, Oumaru.
*** Nemci će u Beogradu imati veliku podršku. Na severnoj tribini stadiona očekuje se više od 1.000 gostujućih pristalica.
2024 © - Vesti online