Utorak 18.05.2010.
14:27
Mondo rs

Šta je to "brazilsko feniranje"?

Nikol Riči, Penelope Kruz i mnoge domaće glumice, pevačice i voditeljke, sjaj, punoću i zdrav izgled svoje kose duguju upravo ovom tretmanu. U čemu je tajna:

"Tretman sadrži više faza i traje oko sat, dva u zavisnosti od gustine kose. Frizer na kosu nanosi keratin, koji je sastavni deo ljudske dlake. Pod viskom temperaturom i korišćenjem specijalnih pegli keratin se zaključava u dlaku hidrirajući je i dajući joj visok sjaj", objašnjavaju za "Blic" Sofija i Srna, vlasnice frizerskog salona "Studio prostor" u Beogradu.

"Rezultat je zdrava i ravna kosa. Tretman traje od tri do devet meseci u zavisnosti od stepena oštećenja kose. Tokom trajanja tretmana kosa je posle svakog pranja i sušenja samo uz pomoć fena ravna i isfenirana kao da ste izašle iz salona."

Tretman je bezbedan za sve tipove kose, tanke, oštre i oštećene, farbane... Najbolji rezultati su vidljivi na ekstremno oštećenoj kosi.

Koliko je taj tretman bezbedan, da li sadrži hemikalije?

"U našem salonu koristimo isključivo keratin koji je dobijen na prirodan način, iz životinjske dlake i koji nije toksičan" kažu Sofija i Srna.

2024 © - Vesti online