Četvrtak 10.12.2015.
13:00
Vestionline, sport.rs

Savo i Mijat pukli milione na lažnim dijamantima?

Tanjug
Propao mu biznis: Savo Milošević

Dvojica proslavljenih fudbalera su uložili velike sume novca u rudnik dijamanata u Brazilu. Cilj im je bio da u tom biznisu maksimalno uvećaju zarađeni kapital. Na njihovo zaprepašćenje, ubrzo su shvatili da ne samo da neće profitirati, nego da su i ostali i bez onoga što su uložili.

Postoji i druga verzija priče, da se zapravo radilo o rudniku zlata, a tu je i treća opcija, prema kojoj je bilo onih koji su ulagali novac u naftna polja u Južnoj Americi.

U dobro obaveštenim krugovima može se čuti kako je ideja za mega milionsku prevaru rođena u Španiji, tačnije u glavi čoveka koji je naše gore list. Navodno, prvo je koncept poslovnog poduhvata predstavio prvoj “žrtvi” , a sve je očigledno bilo toliko dobro osmišljeno, da se spisak učesnika “lovaca na dijamante” proširio na još nekoliko imena.

- Čuo sam pre izvesnog vremena da se tako nešto zaista dogodilo, a što se tiče drugog dela pitanja, odgovor je vrlo jednostavan - presudila je želja za lakom zaradom. Događalo se i meni da dobijem ponudu za posao u kojem ću na jedan uloženi dinar da dobijem dva. To sam, međutim, bez razmišljanja odbijao. Biznis je kad na nekom poslu ostvariš zaradu 15-20 odsto, a ne kada dupliraš uloženo. Evidentno da naše legende nisu tako razmišljale. Generalno, malo ko od fudbalera po završetku karijere ima pravog mecenu koji će na adekvatan način da im sugeriše u koje poslove da investiraju, a koje da zaobilaze u širokom luku - konstatovao je sagovornik "Sporta".

2024 © - Vesti online