Četvrtak 10.12.2015.
12:30
S. Ban

Kako je umro Hitler?

wikimedia.org/German Federal Archive
Adolf Hitler

Prošle godine objavljen je bestseler "Sivi vuk", čiji autori, britanski novinari Džerard Vilijams i Sajmon Dansten tvrde da imaju dokaze da Adolf Hitler nije svoj život okončao u bunkeru u Berlinu 1945, već da je umro prirodnom smrću 1962. u Južnoj Americi.

- Lobanja koju čuvaju Rusi i tvrde da je pripadala Hitleru podvrgnuta je DNK analizi i ispostavilo se da je ženska - objašnjava Vilijams. - Pripremao sam dokumentarne filmove u Argentini kada sam naišao na priču o tome da je Hitler tamo pobegao podmornicom i tek kasnije umro. Prvobitno sam hteo da o tome snimim neozbiljan dokumentarac o teoriji zavere. Kasnije je postalo jasno da u toj priči ima mnogo više. Sajmon Dansten se zainteresovao, takođe, i krenuli smo u istraživanje, a ono što smo otkrili, okrenulo je prihvaćenu istoriju naopako.

Vilijams tvrdi da je dobio i svedočenje nacističkog pilota koji je Hitlera odveo iz Berlina, svedočenja 12 očevidaca njegovog pojavljivanja posle rata, pozivajući se na dokumenti FBI i CIA o tome da je Hitler viđan posle rata u Latinskoj Americi. Kaže da je izbegli Hitler bio politički aktivan u pokušajima da ponovo izgradi nacističku Nemačku u izgnanstvu sve do 1952, kada ga je skrajnula organizacija kojom je upravljao njegov zamenik Martin Borman. Uglavnom je živeo mirno, buržujski, u luksuznom okruženju.

Vilijams navodi da je Hitler imao dve ćerke - Uši i jednu čije ime nije poznato, a koja je rođena u Argentini. Sa njima i Evom Braun živeo je do 1955. kada ga je supruga napustila i odvela decu.

Staljin znao istinu

U knjizi "Sivi vuk" iznete su i optužbe na račun američke obaveštajne službe, jer je, kako se navodi, dozvolila diktatoru da pobegne u Argentinu, u zamenu za pristup nacističkoj ratnoj tehnologiji. Vilijams tvrdi da su sovjetski lider Staljin, američki predsednik Dvajt Ajzenhauer i direktor FBI Edgar Huver "znali da nema dokaza da je Adolf Hitler umro u bunkeru".


 

2024 © - Vesti online