Sreda 09.12.2015.
20:52
Srna

Đurić objašnjava: Ne mešajte EU i Kosovo

Tanjug
Đurić svojim izjavama vređa inteligenciju građana

Đurić je naglasio da je pogrešno uverenje da su za Beograd pregovori sa Prištinom važni samo zbog pristupanja EU i ukazao da su oni značajni i zbog unutrašnje stabilnosti i položaja građana na Kosmetu.

- Tri godine ponavljamo da albanski političari ne pristupaju konstruktivno dijalogu jer su tamo samo zato što ih je međunarodna zajednica na to naterala i zato što prisustvom u Briselu obezbeđuju pozicije - rekao je Đurić, prenose beogradski mediji.
 
Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da o aktuelnoj atmosferi govori a ujedno i zabrinjava to što je u Prištini nakon napada na srpsko stanovništvo fokus na pogrešnoj strani.
 
- Umesto da fokus javnosti u Prištini bude na napadu, u medijima se govori o tome da su incidenti inscenirani, da iza toga stoje srpske službe ili samo Srbi iz Goraždevca. Jasno da to nije tačno, da je reč o ekstremizmu, a mi smatramo da je to terorizam - rekao je Đurić. 

On je naveo da je Beograd na "smiren, ali dovoljno odlučan način" poslao poruku albanskim političarima da su oni odgovorni za bezbednost ljudi na Kosmetu.

2024 © - Vesti online