Sreda 09.12.2015.
13:33
Tanjug

"Ludi kaluđer": Zapad da proglasi superiornost nad islamom

Reuters
U stilu Donalda Trampa: Toni Abot

Međutim, njegova izjava je u australijskoj javnosti kritikovana kao pokušaj "trampifikacije" tamošnje politike.

Abot, katolik koji je pre ulaska u politiku razmišljao o tome da postane sveštenik, a jedan od nadimaka mu je bio "ludi kaluđer", takođe je pozvao Australijance da prestanu da se "izvinjavaju zbog vrednosti koje su našu zemlju učinile jednom od najslobodnijih, najpravednijih i najprosperitetnijih na svetu", prenela je agencija AFP.

On je u članku za australijski list "Sidnej Dejli Telegraf" takođe pozvao Zapad da "bude spreman da proglasi jasnu superiornost naše kulture nad onom koja opravdava ubijanje ljudi u ime Boga".

- Ne možemo više da poričemo masovne probleme unutar muslimanske vere - istakao je Abot, koji je ostao bez premijerske pozicije nakon što je u septembru prihvatio izazov stranačkih kolega i zakazao glasanje za čelništvo svoje Liberalne stranke, ali je poverenje dobio Malkolm Turnbol, koji je tako postao predsednik stranke i premijer Australije.

Predstavnik opozicione Liberalne stranke Ed Hjusik je oštro kritikovao Abotove "napore da trampifikuje australijsku politiku", referišući se na favorita za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, koji je u ponedeljak predložio da muslimanima bude potpuno zabranjen ulazak u SAD.

2024 © - Vesti online