Utorak 08.12.2015.
19:03
novayugoslavia.blogspot.mk

Rađa: Čitavoj našoj generaciji se j**e za politiku!

youtube.com/aca dubrovsko
Nije zaboravio Tita: Dino Rađa

Harizmatični Rađa je obeležio eru košarke na ovim prostorima, a jako je poštovan u Srbiji. Ovo nije prvi put da se našao na Dedinju.

- Zašto se čudite? Nije mi prvi put da posećujem grob maršala Tita, gde je od pre dve godine sahranjena i Jovanka Broz. Ovo mesto nisam posetio iz nekih ideoloških razloga. Bio sam mali kada je preminuo, pa me emocije "ne pucaju" posebno, ali volim istoriju i "Kuća cveća" je mesto koje vredi posetiti. Sada sam bio u ulozi vodiča jer sam doveo neke svoje prijatelje - rekao je Rađa koji je i sam bio Titov pionir.

Ljudi koji su uspeli da ga sretnu tog dana, opisali su ga kao sjajnog običnog čoveka koji se rado slikao i pričao sa turistima.

- Volim da dođem u Beograd. Nekada su to sportski događaji, poput oproštaja Saleta Đorđevića ili neke revijalne utakmice jer se u krugu prijatelja uvek dobro provedem. Meni i čitavoj toj generaciji košarkaša se j**e za politiku. Dokle ćemo da se vraćamo u prošlost, hajde da probamo da uživamo u sadašnjosti - istakao je legendarni centar.

Zanimljivo je da Rađa inače voli muziku Marka Perkovića Tompsona, redovno ide na njegove koncerte, a nije tajna da je posetio i grob Franje Tuđmana.

2024 © - Vesti online