Utorak 08.12.2015.
04:00
Lj. Ivanović - Vesti

Medijsko preuveličavanje: Jordanac nije mogao da sruši avion

Tanjug
Tomislav Nikolić sa rukometašima

Putnik Rokan Madanat (29) čak i ako je hteo nije mogao da otvori vrata kokpita koja su blindirana i zabravljena i mogu se otvoriti samo iznutra. Pojavila se informacija da je pokušao da otvori i spoljna vrata, ali bi taj pokušaj bio uzaludan jer je zbog razlike u pritisku to apsolutno nemoguće izvesti u letu. Portparol Lufthanze Andreas Bartels rekao je kako posada čak nije prijavila incident tokom leta kontroli letenja.

- Bezbednost letelice i putnika ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje - istakao je Bartels.

Toma zaboravio Rusa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa rukometašima Vojvodine Milanom Mirkovićem i Aleksejem Rastvorcevim, koji su pomogli u, kako tvrdi Predsedništvo "sprečavanju Madanata da sruši avion kompanije Lufthanza".
- Nikolić je čestitao srpskim rukometašima na pribranom držanju i podvigu, te im zahvalio što su svojim nesebičnim delovanjem sprečili da dođe do tragedije - navodi Predsedništvo, ali prenebegava da je glavni "čuvar" sumnjivog putnika zapravo bio Rus.

Avion je na vreme sleteo u Beograd, a aerodromska policija je obaveštena o incidentu i Madanat je priveden i predat tužilaštvu. Jordanac s američkim pasošem putovao je iz Čikaga preko Frankfurta za Beograd i trebalo je da nastavi putovanje u Bogutovačku Banju, navodno zbog psihijatrijskog lečenja. Na odredištu ga je čekao otac koji inače ima poslove u Srbiji.

- Momak nije terorista. Nije ni prizivao Alaha. On je iz hrišćanske porodice - rekao je jedan porodični prijatelj.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saslušava Madanata kao bi ovaj objasnio motive svog čina, precizirao je portparol tužilaštva Ivan Marković dodajući da se Jordanac tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

2024 © - Vesti online