Utorak 08.12.2015.
00:10
D. N. P. - Vesti

Tužilaštvo krije otrov terorista

pixabay.com
Podignuta optužnica protiv uhapšenih Albanaca (Foto: Ilustracija)

Tada je u Prištini i na celom Kosovu bilo puno panike i straha, jer se verovalo da je ova grupa džihadista htela da baci otrov u Badovičko jezero iz koga se ceo centralni Kosmet snabdeva vodom za piće, dva dana Gračanica i veći deo Prištine bili su bez vode.

Nakon istrage, iz KPS-a saopšteno je da su simpatizeri ID bili "na jezeru", ali da kod njih nije pronađen otrov. Vrlo brzo utvrđeno je i da je voda iz Badovičkog jezera čista i bezbedna za upotrebu, a da su uhapšeni Enes i Besnik Ljatifi iz Vučitrna, Miljazim Hadžaj iz Ajvalije, Gazmend Haljiljaj iz Istoka i Fehim Musa iz Kosova Polja.

U saopštenju Tužilaštva Kosova navodi se da je ovo petoro Albanaca i još jedna osoba, sa inicijalima B. I. za pripremu terorističkih akcija protiv ustavnog reda i bezbednosti Kosova, za pomaganje u izvršenju terorizma i za nedozvoljeno posedovanje vatrenog oružja.

Takođe se navodi da njihov cilj nije bio da bace otrov u jezero Badovac i otruju građane Gračanice i Prištine, već da su nameravali da snime propagandni video u kojem bi "pročitali zakletvu liderima ID koju bi objavili na internetu sa ciljem da pokažu koliko je ID popularna i rasprostranjen na Kosovu i Metohiji".

2024 © - Vesti online