Utorak 08.12.2015.
12:30
S. Ban

Priča o princezi Dajani - nije završena

Reuters
Smrt lejdi Di i dalje je misterija

Njena popularnost i intrigantnost u tom trenutku su bili na vrhuncu. Tragičarka engleskog dvora i nesuđena kraljica odnela je sa sobom i odgovore na mnogobrojna pitanja koja su se pojavila posle njene smrti.

Za života, o njenom nesrećnom braku sa Čarlsom mnogo se pričalo. Mada je njihov brak bio uveliko završen, njen izbor ljubavnika probudio je i sumnju da su, možda - ubijeni! Naime, njen verenik Dodi al Fajed je bio musliman, a to je, kako se pričalo u nekim krugovima, bio veliki problem za kraljevsku porodicu, naročito ukoliko bi ona sa tim čovekom - rodila dete! Neki su ovu sumnju potkrepljivali tvrdnjom da je ona u trenutku pogibije i bila trudna...

Međutim, posle opšteg šoka, javnost je prvo posumnjala na britansku tajnu službu, pa se čak pojavila i informacija kako su, navodno, ljubavnici ipak preživeli nesreću, ali su likvidirani u sanitetskom kombiju! Bilo je sasvim izvesno da javnost nije verovala u zvaničnu verziju koja je glasila da je udes izazvao nesavesni vozač limuzine koji je sumanuto jurio ulicama Pariza bežeći od hordi paparaca!

Enigma njene pogibije uvećana je i tvrdnjama njenih bliskih saradnika da je ona, skoro godinu dana pre smrti izjavila da se plaši likvidacije i to kroz montiranu nesreću, pa je čak, navodno, navela i osobe od kojih strepi. Ipak, do danas niko nije objavio ime te navodne osobe kojoj se princeza Dajana poverila.

Princeza Di žrtva - Iluminata

O pogibiji princeze Dajane su i oni koji veruju u globalne zavere i vladavinu Iluminata ponudili svoju priču, tvrdeći da je prisustvo rituala tajnih društava obeležilo od početka brak kraljevskog para - venčanje je obavljeno u katedrali u Londonu, gde je nekada bio hram rimske boginje Dijane. Pariski tunel u kome je princeza poginula je, navodno, nekadašnje pagansko svetilište posvećeno Dijani, a i datum nesreće je navodno povezan sa ritualima koje Iluminati poštuju: dani za žrtvovanje su 11, 12. i 13. avgust, doba solarne eklipse, ali uz dozvolu da se datum obrne u ogledalu i dobija se 31. avgust.


 

2024 © - Vesti online