Našoj sreći kraja nema

I šporet pred kućna vrata: Porodica Obradović

- Kako smo i planirali, uselili smo se u jednu sobu koju smo stigli da završimo, dobili smo i lep nameštaj, biće ovo naša prva zima u udobnosti o kakvoj smo decenijama maštali. Nema više blata i pešačenja, asfalt nam je na desetak metara, a Novi Pazar nadohvat ruke. Još ne verujem da je ovo naša kuća i da se više nećemo smrzavati u Trnavcima... Neizmernu zahvalnost, dok smo živi, dugujemo Hidu Muratoviću, Humanitarnom mostu "Vesti" i dobrotvorima "od Amerike do Australije". Da nije bilo apela, Hidove upornosti i donacija iz celog sveta, još bismo mi bili "gore visoko u brdima" i bez ikakve šanse... Puno su nam pomogle i firme i pojedinci iz Novog Pazara i naše divne komšije iz Trnavaca koji su selo napustili godinama pre nas, hvala im svima do neba - kaže radosni nadničar Mićo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Odrasla sam i ceo život provela u muci i bedi boreći se sama, bez davno preminulog muža i bilo kakvih primanja, za mog sina Mića koji je još kao dečak morao u nadnicu, i ćerku Slađanu od koje, zbog njene zaostalosti u razvoju, ni trenutka nisam smela da se odvajam. Svašta sam u životu preživela, bilo je dana kada ni za hleb nismo imali. Kućerak oblepljen blatom nam je prokišnjavao, duvalo je kroz zidove, plafon nam je u snu padao na glave... Sve je to sada prošlost, možda je za mene kasno, ali za Mića i Slađanu nije, moj sin će moći sada i da se oženi. Hvala vam deco moja, Bog neka vas čuva kud god da ste - poručuje i blagosilja majka Milosija Obradović. A Slađana, koja odmalena uglavnom ćuti, kad je letos kuća ukrovljena prvi put je povezala nekoliko rečenica, a posle useljenja je postala još pričljivija: "Vidi, došao Hido i doneo nam šporet", nasmešila se tokom useljenja ovom humanitarcu koga mnogi u Novom Pazaru i širom Sandžaka - Raške oblasti nazivaju i "sirotinjskom majkom".

Još u neverici: Prvi put u toploj sobi

Nameštaj na poklon


- Nismo stigli ni patos da postavimo, ali smo betonski pod dobro izolovali i privremeno postavili itison i tepih. Žurili smo da Mićo, Milosija i Slađana pre snega napuste Trnavce. Trud nam se isplatio. Samo što su napustili zabito selo, napadalo je 30 centimetara snega. Na useljenju su nam pomogli firma Da-Sa nameštaj, koja je obezbedila kaučeve, preduzeće Pionir koje je kupilo stolove i stolice, Rade Milanović iz Beča je poslao novac za električni šporet, a jedna gospođa iz Švajcarske je donirala frižider... Radujem se zajedno sa njima - poručuje Hido Muratović.





 

2024 © - Vesti online