Ponedeljak 07.12.2015.
02:45
D. Dekić - Vesti

Državni udar budalaština

Tanjug
Predsednik Srbije stavio tačku na farsu o ugroženosti premijera

Čovek od koga je krenula priča o prevratu i rušenju premijera, Dragan J. Vučićević, i prošle jeseni je govorio o "produženom državnom udaru". Krajem prošle godine oglasila se i Treća Srbija koja sa naprednjacima učestvuje u novosadskoj vlasti, tvrdeći da se grupa ljudi koji više od 15 godina dižu revolucije širom sveta sprema da u Novom Sadu i Vojvodini izazove krizu, koja će se preliti na ostatak Srbije.

U poslednjoj priči o državnom udaru uloga je dodeljena i predsedniku koji podseća u intervjuu "Novostima" da je "medijski posredno bio uvučen u igre". Konstruisano je da će doći do štrajka policije, za koji Nikolić priznaje nije ni znao, a navodno je trebalo da povedete policajce da ruše vladu.

Orkestar ministara


Podsećanja radi, ministar policije Nebojša Stefanović je govorio da i unutar SNS-a ima onih koji bi da ruše premijera, a ministar za rad Aleksandar Vulin da velikim silama ne odgovara da Srbija bude jaka država. Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je da je na delu pokušaj destabilizacije države i Vlade. Selaković je i u junu 2014. ukazivao na napade policijske mafije na premijera, uz ocenu da bi u svakom ozbiljnom sistemu to bilo okvalifikovano kao pokušaj izvršenja državnog udara.

Zbog ove medijsko-političke ujdurme DS je podneo krivične prijave protiv premijera, ministra policije Nebojše Stefanovića, zdravlja Zlatibora Lončara i TV Pink. Kako je obrazložio funkcioner DS-a Vladimir Todorić, oni su nedelju dana širili strah i paniku i počinili ozbiljna krivična dela, poput zloupotrebe službenog položaja, samovlašća, ugrožavanja sigurnosti i prenošenja ličnih i porodičnih prilika.

- Onda su rekli da su se malo šalili i da nema opasnosti od udara. Očito je namera da državu i građane stalno guraju na ivicu vanrednog stanja, pa da tu situaciju onda smiruju - obrazložio je Todorić.

Pošto nema odgovora ko je spremao državni udar, Demokratska stranka Srbije ocenila je da je reč o kampanji za očuvanje Vučićevog rejtinga i kulta ličnosti.




 

2024 © - Vesti online