Ponedeljak 07.12.2015.
04:30
alo.rs

Kako da vam sudopera blista kao nova

pixabay.com
Uz par trikova do savršEno čiste sudopere

Soda bikarbona i sirće

Sodu bikarbonu posipate po sudoperi, istrljajte suvom i čistom krpom, pa isperite. Nakon ribanja ponovite postupak još jednom. Prljavštinu koja se stvorila oko sudopere, i na njenim ivicama, možete očistiti četkicom za zube. Posle sode bikarbone papirne ubruse umočite u vinsko sirće, pa njima obložite celu sudoperu i ostavite da deluje 15 minuta. Zatim uklonite ubruse, pa operite sudoperu sunđerom i sapunom, dobro je trljajući.

Dnevna doza čišćenja
Sudoperu možete čistiti i svaki dan pomoću sapuna i sunđera, ali je bitno da prilikom čišćenja ne koristite sredstva za izbeljivanje i amonijak. Nakon što ste dobro očistili sudoperu sunđerom i sapunom, temeljno je isperite i obrišite čistom i suvom krpom.

Limun, mirisan pomagač
Odličan pomogač u čišćenju sudopere je limun. Isecite ga i usitnite u blenderu, pa stavljajte u odvod. Na ovaj način ćete pročistiti odvod, a vaša kuhinja će prijatno mirisati.

Led i so
Led vam može pomoći u čišćenju. Dve šoljice usitnjenog leda stavite u odvod, pa posle toga pospite šoljicu kamene soli. Pustite hladnu vodu iz slavine, pa pričekajte da led nestane.

2024 © - Vesti online