Nedelja 06.12.2015.
05:14
D. D. - Vesti

Vučinić najuren iz Specijalnog suda

Sudija kriv zbog pasoša: Miroslav Mišković

Za ovog sudiju koji među kolegama slovi za stručnjaka bez mrlje u karijeri, javnost je čula krajem 2013. kada je kao predsednik veća u postupku protiv najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića, ovom biznismenu privremeno vratio pasoš radi službenog puta u London.

Tvrdio je da se držao isključivo slova zakona, a kako se požalio javno i na pritiske u radu, već početkom prošle godine mu je rečeno da više ne obavlja funkciju predsednika Posebnog odeljenja Specijalnog suda, ali da "nije smenjen", već mu je godišnjim rasporedom poslova prestala dužnost. Usledila je disciplinska prijava protiv Vučinića i mada su je disciplinski organi Visokog saveta sudstva prvobitno odbacili, nedavno je u drugostepenom postupku proglašen krivim za povredu discipline.

Inače, s promenom člana veća javlja se zakonska mogućnost ponavljanja postupaka, odnosno njihovog vraćanja na početak. To bi moglo da se desi u postupku pred Specijalnim sudom zbog pobune Jedinice za specijalne operacije u kojem je Vučinić predsednik veća, a koje je u završnoj fazi.

 

2024 © - Vesti online