Subota 05.12.2015.
05:51
D. D. - Vesti

Ekonomske diplomate na trošak komore

Efikasniji model: Marko Čadež

On je, ističući da je na 27 bivših ekonomskih diplomata koje je pre četiri godine u svet poslao bivši ministar Mlađan Dinkić, trošeno oko dva miliona evra po godini, dok je posle povlačenja većine njih 2013, preostalih devet kojima mandat ističe krajem ove, godišnje koštalo malo manje od milion evra.

- Novi ljudi idu u inostranstvo do juna iduće godine, a u koje će zemlje znaće se kada ministarstva trgovine, privrede i spoljnih poslova sa PKS-om naprave analizu i plan - kazao je Ljajić za "Vesti". On je dodao da će to biti zemlje s kojima Srbija ima najveću robnu razmenu, poput Italije, Nemačke, Rusije i Turske.

Predsednik PKS-a Marko Čadež pojasnio je u izjavi za naš list da promene u ekonomskoj diplomatiji podrazumevaju izgradnju novog efikasnijeg modela predstavljanja privrede Srbije u svetu, sa ciljem da se poboljšaju izvozni rezultati srpskih kompanija.

- Time će se, kada je reč o finansiranju, država, odnosno poreski obveznici, rasteretiti dela troškova, a deo će preuzeti privreda u čijem interesu je da ima efikasan koncept predstavljanja na inostranim tržištima - kazao je Čadež.

2024 © - Vesti online